Subota

Bosna i Hercegovina – Rumunija 2-1 FT
Ovdje možete vidjeti snimak golova
Nogomet, kvalif. za EP2012
19:15 BiH – Rumunjska / oba daju gol @ 1,80
Iako sam vidio dosta analiza po internetu, za ovaj meč, da bi moglo biti manje golova od ponuđene granice 2,5, ja ću odigrati kontra toga, a razloga za takvu okladu je mnogo. Kada se pogleda trenutna tabela, obje ove reprezentacije ne dobivaju skoro ništa neriješenim rezultatom iz večerašnje utakmice. Znači, "svi u napad, jedan je Hase!". Glavni razlog zašto mislim da će Bosna i Hercegovina primiti bar jedan gol jeste male dimenzije stadiona "Bilino Polje" u Zenici, gdje je gotovo uvijek bilo golova na reprezentativnim utakmicama, i još jedan, glavni razlog jeste taj da je prvi golman "be-ha" reprezentacije, Kenan Hasagić, pod povredom. Svi smo čuli o svađi trenutno najboljeg bosanskohercegovačkog golmana, Asmira Begovića, vratara engleskog premierligaša Stoke-a, sa stručnim štabom naše reprezentacije. Svaka čast selektoru i svim ljudima oko njega, ali je notorna glupost u ovako važnom meču izostaviti možda i najkvalitetnijeg igrača naše reprezentacije. Veoma bi mi drago bilo da se varam, to jest da nećemo primiti nijedan gol, ali uz ovakvu atmosferu u i oko reprezentacije, te konfiguracije terena i tradicije golijade na stadionu u Zenici, to će biti jako teško. Isto tako mislim da će Ibišević i Džeko utrpati bar jedan-dva gola gostujućem golmanu. Ovako kako napisah, znači da očekujem over golova na meču, ali mi je nekako bolja oklada da oba tima postižu najmanje po jedan gol. Sretno našoj reprezentaciji, ali mi se nimalo ne dopada trenutna atmosfera oko ovoga svega. I na kraju evo jučerašnjeg izvještaja prvog čovjeka koji je zadužen za brigu o zdravlju igrača…
Karabeg: Novi problemi sa Pjanićem i Hasagićem
Reuf Karabeg, doktor naše fudbalske reprezentacije govorio je danas o zdravstvenim problemima Kenana Hasagića i Miralema Pjanića.
Definitivno više razloga za brigu ljekarski tim naše najbolje selekcije ima oko prvog golmana, zbog njegovih problema sa leđima, zadnjom, ali od jučer i prednjom ložom. Ipak, Karabeg je uvjeren da će Hasagić biti u potpunosti spreman za sutrašnji duel protiv Rumuna.
– Hasagić, kao što je od ranije poznato ima problema sa diskus hernijom i to je konstantni problem. Od utakmice sa Meksikom, Hasagić ima povredu zadnje lože i nismo mu dali da trenira prve dane priprema kako bi se kroz jedan prirodan i konstantan proces zaliječenja oporavio. Nažalost, na kraju jučerašnjeg treninga, Kenan je zadobio udarac u prednju ložu, te nam je to novi problem. Ipak, uvjeren sam kako će Hasagić biti spreman za sutrašnji meč. – govori Karabeg.
– Kada je riječ o Miralemu Pjaniću on je pretrpio udarac u predijelu desne natkoljenice, te se tu pojavio velik hematom, koji smo mi do jučer uspjeli svesti na 10% od postojećeg otoka. Nažalost, Pjanić je sinoć dobio neku prehladu, ali sigurno je da će sutra biti u potpunosti spreman i moći dati svoj maksimum. – smatra Reuf Karabeg. (Izvor: www.reprezentacija.ba)

3 komentara

  1. Pozdrav,kod nas profit u dva tjedna iznosi oko 2500 kn,cekamo jos jedan par i penjemo se na 3200,radimo posteno,ne brisemo parove niti arhivu koliko god nizova losih bilo,ne brisemo komentare i nudimo svoje znanje za jako malu cijenu.Navrati i uvjeri se.Pozdrav!

Komentariši